Je krijgt een e-mail of Whatsapp bericht met alle informatie die je nodig hebt. Kijk in je spambox mocht je niks ontvangen hebben. Als de mail daar ook niet is neem dan zelf even contact op met Massagepraktijk | Jelle Lugten via de telefoon of Whatsapp (0626932507). De fout kan dan bij de webhost of de mailaanbieder liggen.
Ik bied twee soorten massages aan:
Sportmassage
- Intensieve massage op spierniveau
- Herstelt jouw spieren die jij dagelijks gebruikt of je nu een actieve sporter bent of niet
- Verbetert de doorbloeding van jouw spieren, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd
Ontspanningsmassage
- Ontspannende massage, een ware traktatie voor lichaam en geest
- De warme olie en zachte lange strijkingen helpen het lichaam te ontspannen
- Een massage met een kalmerende en rustgevende werking, ontspanning van de spieren, bevordering van de doorbloeding en verbetering van de stofwisseling
Daarnaast worden in overleg de volgende behandelmethoden toegepast:
Sportmanipulatie
- Verbetering van mobiliteit en flexibiliteit: sportmanipulatie kan helpen bij het verbeteren van de mobiliteit van gewrichten en de flexibiliteit van spieren.
- Pijnverlichting: Sportmanipulatie kan effectief zijn bij het verminderen van pijnklachten. Door het herstellen van de normale bewegingspatronen en het verminderen van spanning in spieren en gewrichten, kunnen patiënten verlichting ervaren van pijn die gerelateerd is aan bijvoorbeeld een stijve nek-, rug- of gewrichtsproblemen.
- Houdingsverbetering en preventie: Sportmanipulatie kan ook gericht zijn op het verbeteren van de lichaamshouding en het voorkomen van herhaling van klachten.
Strechting
- Verbetert de flexibiliteit van de spieren, waardoor het bereik van beweging (range of motion) wordt vergroot en de kans op blessures wordt verminderd.
- Bevordert de bloedcirculatie naar de spieren, wat kan helpen bij het verminderen van spierpijn en het versnellen van het herstel na fysieke activiteit.
- Kan de houding verbeteren en spierspanning verminderen, wat bijdraagt aan een algeheel gevoel van welzijn en ontspanning.
Triggerpoint
Mocht je er na deze omschrijving nog niet uitkomen, stuur dan gerust een bericht of besluit ter plaatsen bij Massagepraktijk | Jelle Lugten in Utrecht.
U kunt om verschillende redenen naar een (sport-)masseur gaan die verband houden met uw lichamelijk welzijn, prestatie en herstel, vooral als u sport of lichamelijk actief bent. Hier zijn enkele veelvoorkomende redenen waarom mensen de hulp van een sportmasseur zoeken:
1. Preventieve zorg: Regelmatige sportmassages kunnen blessures helpen voorkomen door de spierflexibiliteit te behouden, de bloedsomloop te verbeteren en potentiële problemen vroegtijdig te identificeren.
2. Blessurepreventie en revalidatie: Als u vatbaar bent voor bepaalde blessures of herstellende bent van een sportblessure, kan een sportmasseur de pijn helpen verlichten, de spierspanning verminderen en helpen bij het genezingsproces.
3. Spierspanning en pijn: Intensieve fysieke activiteit kan leiden tot spierstrakheid en pijn. Een sportmassage kan helpen spanning los te laten, pijn te verminderen en de flexibiliteit te verbeteren.
4. Verbeterde prestaties: Sportmassages kunnen uw algehele atletische prestaties helpen verbeteren door de bloedtoevoer naar de spieren te vergroten, het bewegingsbereik te verbeteren en het spierherstel te bevorderen.
5. Flexibiliteit en bewegingsbereik: Regelmatige sessies met een sportmasseur kunnen uw flexibiliteit en bewegingsbereik vergroten, wat cruciaal kan zijn voor sportprestaties en blessurepreventie.
6. Stressverlichting: Sporten kan fysiek en mentaal veeleisend zijn. Sportmassages behandelen niet alleen fysieke problemen, maar zorgen ook voor ontspanning, stressverlichting en een gevoel van welzijn.
7. Spieronevenwichtigheden: Een sportmasseur kan spieronevenwichtigheden identificeren en aanpakken die uw prestaties kunnen beïnvloeden of tot ongemak kunnen leiden.
8. Herstel na een evenement: Na deelname aan een sportevenement of wedstrijd kan een sportmassage helpen bij het herstelproces, waardoor spierpijn wordt verminderd en de genezing wordt versneld.
9. Trainingsondersteuning: Tijdens periodes van intensieve training kunnen spieren vermoeid raken en vatbaar zijn voor blessures. Regelmatige massages kunnen helpen de effecten van training te beheersen en overbelastingsblessures te voorkomen.
10. Persoonlijk advies: Sportmasseurs hebben vaak een goed inzicht in de bio- en lichaamsmechanica. Zij kunnen u advies geven over de juiste rekoefeningen, warming-uproutines en hersteltechnieken die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften.
11. Algemeen welzijn: Zelfs als u geen professionele atleet bent, kan een sportmassage bijdragen aan uw algehele fysieke welzijn, waardoor ontspanning wordt bevorderd en de spierspanning door dagelijkse activiteiten wordt verminderd.
Vergeet niet dat het belangrijk is om uw doelen en eventuele specifieke problemen die u ondervindt, aan de sportmasseur te communiceren. Dit zal hen helpen de massage op uw behoeften af te stemmen en ervoor te zorgen dat u de meest effectieve behandeling krijgt. Als u onderliggende medische aandoeningen heeft, is het een goed idee om een zorgverlener te raadplegen voordat u op zoek gaat naar massagetherapie.
Dit is in eerste instantie niet nodig tenzij je denkt dat het een risico vormt tijdens de massage. Denk dan aan;
- Vanwege gezondheidsredenen kan je niet comfortabel op je rug en/of buik liggen
- Door medicatie weet je nog niet hoe je reageert op de effecten van een massage
Laat dit op voorhand weten dan kijken we of er een geschikte aanpassing/toepassing mogelijk is.
Je mag 10 minuten voor de afspraak al aanwezig zijn. Niet eerder vanwege een eventuele klant die voor jou aanwezig is. Mocht je toch eerder (of later) zijn, communiceer dit dat even via Whatsapp. Vaak is dit geen probleem.
Tijdens een (sport-)massage gebruik ik een combinatie van technieken zoals deep tissue massage, stretching en triggerpoint-therapie. De sessie wordt afgestemd op uw specifieke wensen en doelstellingen.
Ja, hier wat tips:
- Diepe ademhaling: Diepe, langzame ademhalingen helpen jouw lichaam en geest te ontspannen. Adem diep in door je neus, laat je buik omhoog komen en adem dan langzaam uit door je mond. Probeer je ademhaling te synchroniseren met de massagebewegingen. Adem bijvoorbeeld in terwijl de handen van de masseur langs uw lichaam omhoog bewegen (weinig druk) en adem uit terwijl ze naar beneden (meer druk) bewegen.
- Communiceren: Als de druk te hoog of te laag is, laat het de masseur dan weten.
- Ontspan jouw spieren: Probeer je spieren bewust te ontspannen terwijl de masseur bezig is. Het aanspannen kan de voordelen van de massage tegenwerken.
- Mentale focus: Sommige mensen vinden het nuttig om hun geest te concentreren op de sensaties van de massage in plaats van op andere gedachten. Dit kan de ontspanningservaring versterken.
- Laat stress los: Gebruik deze tijd om alle stress of zorgen mentaal los te laten. Stel je voor dat de spanning bij elke uitademing je lichaam verlaat.
Dat is helemaal aan jezelf. Doe waar jij comfortabel bij bent. De massage is met olie op de huid dus het is handig om zo min mogelijk kleding te dragen. Natuurlijk altijd tot waar je je prettig bij voelt. Sieraden kunnen af, zodat de masseur nergens achter blijft haken en je je niet kan bezeren. Je bent constant toegedekt met handdoeken en de masseur slaat alleen de handdoeken open op de plek waar gemasseerd wordt.
Het is aan te raden om een paar dagen voor een groot evenement of wedstrijd een sportmassage te plannen, zodat je lichaam kan herstellen en de juiste spierspanning (spierspanning is ook nuttig!) weer terug heeft.
De frequentie van de (sport-)massage verschilt voor iedereen. Het is voor sporters afhankelijk van factoren als uw trainingsintensiteit, wedstrijdschema en individuele behoeften. Sommige atleten hebben baat bij wekelijkse sessies, terwijl anderen tweewekelijkse of maandelijkse sessies voldoende vinden.
Voor een niet sporter die een ontspanningsmassage wenst is het vaker afhankelijk van de mentale stress die ondervonden wordt in de dagelijkse bezigheden. Een overtollige stress kan een negatieve invloed hebben op uw spierspanning.
Voor sporters of niet sporters raad ik vrijwel altijd een maandelijkse frequentie aan.
De sessies die u kunt kiezen zijn tussen de 25 en 50 minuten. Vaak wordt 50 minuten aanbevolen omdat het lichaam een keten is die van top tot teen met elkaar verbonden is.
Ja. Je kan een 6 of 12 rittenkaart kopen met opeenvolgend 30 en 120 euro voordeel.
Laagdrempelige activiteiten zoals wandelen of licht stretchen zijn meestal prima na een sportmassage. Het is echter het beste om intensieve trainingen gedurende ten minste 24 uur te vermijden, zodat uw lichaam volledig van de massage kan profiteren.
Sportmassage kan een diepere druk met zich meebrengen om specifieke spanningsgebieden aan te pakken. Hoewel enig ongemak kan worden ervaren, mag dit niet ondraaglijk zijn. Communicatie met de masseur is essentieel om ervoor te zorgen dat uw comfortniveau behouden blijft.
Blauwe plekken
Soms kunnen er blauwe bultjes of blauwe plekken optreden na een sportmassage. Het uiterlijk ervan kan verband houden met het type huidweefsel. Hier volgt een uitleg waarom dit kan gebeuren:
De huid van iedereen is anders, en sommige mensen hebben een gevoeligere of lichtere huid dan anderen. Als u een gevoelige en/of lichtere huid heeft, heeft u mogelijk meer kans op blauwe plekken na een sportmassage. Dit komt omdat uw kleinere bloedvaatjes kwetsbaarder kunnen zijn en sneller kunnen gaan lekken onder druk wat de blauwe bult veroorzaakt.
Als dit het geval is, mag je dit desgewenst meteen terugkoppelen naar de masseur. De volgende massagesessie wordt hier dan extra rekening mee gehouden.
Na een (sport-)massage voelt u zich vaak beter dan voor de behandeling. Dit kan een langdurig effect hebben maar ons lichaam wordt constant op de proef gesteld, waardoor nieuwe problemen kunnen ontstaan of oude problemen terugkeren. Om die redenen raad ik iedereen aan om 1 keer in de maand langs te komen voor een check-up om er zeker van te zijn dat uw lichaam nog steeds optimaal functioneert.
Wat ik in de sport veel zie en ook zelf heb ondervonden is het volgende;
Vanuit een (langer durende) blessure is de neuromusculaire aansturing beïnvloed. Door de pijn die de blessure veroorzaakt kan er bij voortzetting van de training (onbewust) gecompenseerd worden door andere spieren. Met regelmaat ontvang ik klanten die aan het ene been een blessure hebben, maar het juist het compenserende, andere been, op een grotere spanning is komen te staan.
Het primaire doel is om de aansturing optimaal te krijgen zodat je elke spier in zijn volledigheid kan benutten. Hiervoor kan ik yoga aanraden, en dan specifiek “Iyengar” yoga. Deze variant heeft mij goed erg geholpen.
Nadat je een massage hebt ontvangen, zijn er verschillende stappen die je kan nemen om de voordelen ervan te maximaliseren en eventuele ongemakken tot een minimum te beperken:
- Drink water: Hydrateer uzelf door na de massage voldoende water te drinken. Massage kan gifstoffen uit uw spieren vrijmaken, en water helpt ze uit uw systeem te spoelen. Een goede hydratatie kan ook pijn helpen voorkomen.
- Rust: Gun uzelf wat tijd om uit te rusten en te ontspannen na de massage. Vermijd inspannende activiteiten en doe het indien mogelijk de rest van de dag rustig aan. Door te rusten kan uw lichaam de voordelen van de massage volledig integreren.
- Eet licht: Kies voor een lichte maaltijd na uw massage als u honger heeft. Zware of grote maaltijden kunnen ervoor zorgen dat je jezelf traag en minder ontspannen voelt.
- Vermijd alcohol en cafeïne: Alcohol en cafeïne kunnen je lichaam uitdrogen, dus het is het beste om deze stoffen direct na een massage te vermijden.
- Rekken: Zachtjes strekken kan helpen de grotere flexibiliteit en het bewegingsbereik te behouden die tijdens de massage worden bereikt. Concentreer u op het strekken van de gebieden waaraan tijdens de massage is gewerkt.
- Neem warme baden of douches: Een warm bad of douche kan uw spieren verder ontspannen en de voordelen van de massage vergroten. Vermijd het gebruik van extreem heet water, omdat dit uw huid kan uitdrogen.
- Gebruik een warmwaterkruik: Als je spierpijn ervaart, kan je een warmtekruik op het gespannen gebied (bijvoorbeeld de nek of onderrug) aanbrengen. Dit kan eventuele ongemakken na de massage helpen verlichten.
- Luister naar je lichaam: Let op hoe je lichaam voelt na de massage. Als u pijn, ongemak of ongewone sensaties ervaart, neem dan contact op met uw massagetherapeut of zorgverlener voor advies.
- Plan je volgende afspraak: Regelmatige massages kunnen blijvende voordelen bieden voor jouw algehele welzijn. Overweeg om jouw volgende massageafspraak te plannen om de voordelen van ontspanning, stressvermindering en verlichting van spierspanning te behouden.
- Communiceer met je masseur: Als je na de massage vragen of opmerkingen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met mij als massagetherapeut.
Bij Massagepraktijk | Jelle Lugten wordt een intake en klachtenanalyse gedaan. Jelle heeft als (sport-)masseur een zodanige ervaring dat wanneer er uit de klachtenanalyse blijkt dat er andersoortige medische aandacht nodig is, hij in staat is om u naar de juiste professional door te verwijzen.
Je kan contant betalen of via de volgende apps:
- tikkie
- online bankieren
Na de massage zal ik een verzoek sturen via Whatsapp of de mail. Desgewenst stuur ik ook een factuur per mail.
Er zijn geen kosten verbonden aan een annulering of wijziging. Probeer het tijdig te laten weten zodat je geen plek bezet houdt voor een andere klant.
Ja, dat is mogelijk. Stuur een bericht via Whatsapp (0626932507). Ik zal vlot reageren en met je kijken wat de mogelijkheden zijn.
Ja, dat is mogelijk in overleg. Stuur in je verzoek de volgende informatie mee:
- Naam van het evenement
- Locatie
- Datum en tijdstip
- Informatie over waar het evenement over gaat en voor wie het bedoeld is
- De voorzieningen voor massage die op het evenement reeds aanwezig zijn